CRÒNIQUES ANTICAPITALISTES

linia_croniques

[Crònica] CAMPANYA CONTRA LA LIBERALITZACIÓ DELS HORARIS

Pel repartiment de la riquesa i del treball. Prou abusos!

El Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) va assistir dissabte 29 de novembre a la manifestació convocada per les Marxes per la Dignitat a la ciutat de València. La manifestació que va aplegar unes 2.500 persones, va recórrer els carrers de la ciutat encapçalada per moviments socials com la PAH, la coordinadora Salvem el Cabanyal, el Cremona no es tanca, i treballadors i treballadores de RTVV.

Des del BUA es van cridar consignes en contra del capital, a favor de la unió de la classe treballadora i criticant les cúpules de ccoo i ugt. També es va aprofitar per a fer difusió de la campanya contra la liberalització dels horaris que s’està duent a terme.

La manifestació va finalitzar davant de la delegació del govern espanyol, al carrer Colom, amb diversos parlaments, crides a una vaga general i en solidaritat amb Alfon.

______________________________________________________________

Entrevista a Radio Klara informant de la campanya contra la liberalització dels horaris: http://enredant-radioklara.blogspot.com.es/2014/11/no-la-liberalitzacio-dels-horaris.html

______________________________________________________________

El passat diumenge 10 de novembre començaren els piquets informatius en diversos centres comercials de la ciutat de València i la comarca de l’Horta, contra la liberalització dels horaris comercials, i sobre les seus falses “bondats”.

 

La COS vam iniciar la nostra participació en aquesta campanya que promovem des del Bloc Unitari Anticapitalista – BUA de l’Horta, el passat dissabte 15 de novembre als actes de les Marxes per la Dignitat a València, i el diumenge 16, de vesprada, al centre comercial Nuevo Centro de la ciutat, repartint un tríptic informatiu.
____________________________

Comença la campanya contra la liberalització d’horaris amb un piquet informatiu.

L’acció s’ha dut a terme aquest diumenge 9 de novembre a les 12:00 h davant El Corte Inglés de l’Avinguda de França.

El Bloc Unitari Anticapitalista s’ha proposat dedicar els mesos de novembre i desembre a lluitar contra la liberalització dels horaris que tant han pressionat per aconseguir des de l’ANGED (el lobby de les grans empreses del Comerç que operen a l’Estat espanyol, com El Corte Inglés, Inditex o Carrefour). Una pressió a la qual va cedir l’Ajuntament de València a gener d’aquest mateix any amb el pretext que afavoriria la creació de llocs de treball. Malauradament, l’única cosa que s’ha aconseguit és complicar més encara la conciliació de la vida laboral amb la personal dels treballadors i treballadores de València, juntament amb el seu legítim dret al descans.

D’aquesta situació ha informat CNT als consumidors i consumidores, amb una acció que tindrà continuïtat els propers diumenges amb més piquets informatius organitzats per altres col·lectius que formen part del BUA, com la COS o Endavant. Per tant, durant els pròxims mesos, es continuarà amb la difusió de les actualitzacions d’aquesta campanya en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores del sector del Comerç a València.

Piquet9N

linia_croniques

CRÒNICA 1r DE MAIG 2014

1maig2014 02Unes 500 persones van marxar pels carrers de valència darrere de la pancarta ‘Unitat anticapitalista’.

1maig2014 04

El bloc va ser molt combatiu i al llarg del recorregut es van cridar consignes i lemes en contra del capitalisme i a favor de la lluita obrera.

1maig2014 13

A destacar, la cremada d’una bandera de la UE i el símbol de l’euro que el Bloc Unitari Anticapitalista es va trobar en passar per davant d’un BBVA. S’interpreta, amb aquest acte, que la UE i la seua moneda no són sinó representants de la troika i responsables i gestors del capitalisme que ens condemna a la misèria mentre una minoria es continua repartint beneficis. 

1maig2014 10

La manifestació va finalitzar a la plaça del Patriarca, on es van llegir els comunicats enviats pels companys i companyes de l’Assemblea de Docents de les Illes i dels trebaladors i treballadores en vaga a la fàbrica de Panrico al Vallès Occidental. També hi hagué una intervenció des de Park Alkosa per explicar quina és la seua situació en aquests moments i fer una crida a la solidaritat i la lluita. Finalment, un company va fer el parlament en nom del BUA, on es va manifestar que ni la UE ni el capitalisme es poden reformar, sinó que cal comatre’ls per enderrocar-los i superar-los. També es va assenyalar que malgrat que els mitjans de comunicació ens diuen que ja estem eixint de la crisi, que ja hi ha brots verds, la veritat és que l’atur i la precarietat ha augmentat, la misèria i la pobresa s’han generalitzat, mentre bancs i empresaris han augmentat els seus guanys. També es va fer una crítica al sindicalisme pactista i traïdor venut a canvi de subvencions.

1maig2014 09

Abans de finalitzar l’acte es van interpretar diferents himnes de lluita: ‘A las barricadas’, la ‘Muixeranga’ i la ‘Internacional’.

linia_croniques

Acció de solidaritat amb la vaga dels i les treballadores de Panrico
Dilluns 27 de gener, a les 7 de la vesprada, ha tingut lloc a la Gran Via Ferran el Catòlic de València, davant d’un establiment comercial que comercialitza productes de Panrico, una concentració en solidaritat amb els i les treballadores en vaga d’aquesta empresa.
IMG_1361
La convocatòria ha estat realitzada pel Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) de l’Horta, on s’integren diferents organitzacions i col·lectius de la comarca.Unes quaranta persones han estat cridant consignes de suport als treballadors en vaga i de boicot a l’empresa mentre no se solucione el conflicte actual, entre les quals han destacat: “La força de l’obrera, la solidaritat”, “Solidaritat amb els vaguistes”, “Boicot a Panrico”, “Contra el Capital, violència obrera”, “Obrer despatxat, patró penjat”… Les persones concentrades portaven una pancarta on es podia llegir “Solidaritat Vaga Panrico” i banderes roges, llibertàries i estelades.IMG_1380

Els i les manifestants han romàs més de 45′ en la porta de l’establiment comercial, i durant eixe temps no hi ha accedit quasi gent. Durant tot els temps que ha durant la concentració, s’han estat repartint octavetes on s’explicava la situació dels i les treballadores en vaga ja més de tres mesos. Finalment, abans de donar per finalitzada la concentració, s’ha llegit el comunicat de suport i solidaritat amb els i les treballadores de Panrico, així com s’ha recordat a les persones assistents a col·laborar econòmicament a la seua lluita amb la caixa de resistència, perquè “la seua lluita és la nostra lluita”.

IMG_1382

València, 27 de gener de 2014

linia_croniques

El Bloc Unitari Anticapitalista es presenta amb èxit a la Fira Alternativa de València

Dissabte 8 de juny va tenir lloc a la Fira Alternativa de València la presentació del Bloc Unitari Anticapitalista (BUA). L’obertura de l’acte va anar a càrrec de Sira, membre del BUA, que va parlar als assistents sobre el funcionament del BUA i de quins són els objectius comuns que uneixen els col·lectius que l’integren a més de moderar el debat posterior.

A l’acte de presentació, va seguir una taula redona que versava sobre la “Crisi, Lluita de Classes i Unitat Popular” on van participar membres d’Endavant- OSAN, de la Plataforma d’Aturats de Moncada i de la CNT –col·lectius que formen part del BUA-, els quals van transmetre les seues respectives concepcions de la unitat popular emprant, com a fil conductor, la raó per la qual les organitzacions a què pertanyen van decidir participar al Bloc Unitari Anticapitalista.

IMG-20130608-WA0000

Una vegada els i les participants van acabar les seues intervencions, es va iniciar un debat en el qual les assistents van parlar de temes com l’horizontalitat, l’assamblearisme, la recuperació del terme “lluita de classes” i la necessitat d’una consciència de classe que acabe amb la desmobilització a què una “falsa pau social” havia acostumat a la classe treballadora.

Amb una nombrosa afluència de persones que omplien l’espai habilitat per a la presentació, el Bloc Unitari Anticapitalista, que s’ha format per “canalitzar la necessitat d’una unitat d’acció mitjançant la mobilització social i laboral” ha plantejat la importància de conjugar una lluita que agrupe al màxim nombre de col·lectius. Precisament aquest era l’objectiu de l’acte: donar a conèixer al màxim nombre de persones la possibilitat real de participar d’una unió que té el suport mutu i la solidaritat entre la classe obrera entre els seus principis.

IMG-20130608-WA0001

Respecte, treball i unitat per un objectiu comú: la lluita anticapitalista. Però no a qualsevol preu. Unitat sí, però amb dignitat”. Amb aquesta conclusió va finalitzar l’acte de presentació del Bloc Unitari Anticapitalista –que agrupa prop d’una desena de col·lectius socials, sindicals i culturals-, convidant a tots i totes a una pròxima reunió del BUA.

linia_croniques

El BUA es concentra en solidaritat amb la Vaga General d’Euskal Herria

El Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) es va manifestar durant la vesprada del 30 de maig, dia de Vaga General a Euskal Herria, a les portes de l’hipermercat Eroski -situat al Parc Alban- per tal de donar suport als/les companys/es d’Euskal Herria i, així mateix, mostrar la seua solidaritat entre pobles.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El BUA va començar la concentració al voltant de les 19h, amb el desplegament d’una pancarta a les portes de l’Eroski, on podia llegir-se: “Vaga General: Solidaritat Euskal Herria”. Acte seguit, un company va llegir el comunicat del BUA, on s’expressava el suport a la Vaga, a més d’una marcada intenció de recuperar el vertader significat de la solidaritat entre treballadors/es i entre pobles.

Aquesta declaració d’intencions podia trobar-se a les octavetes preparades per a l’acte, on, a més a més, s’explicava clarament la situació dels/les treballadors/es d’Eroski, els/les quals pateixen una situació d’indefensió i injustícia front a la jerarquia d’una –pretesa- “cooperativa” que deixa sense dret a subsidi per desocupació als treballadors/res que no en són socis/es. Les condicions laborals dels/les treballadors/res d’Eroski, encara que són totalment desconegudes a la ciutat de València, són patides per tots i totes els/les companys/es que treballen a aquesta empresa –siga quin siga el lloc on es trobe situada.

Destacable va ser, com és habitual darrerament, el desplegament policial, que es va personar al lloc de la concentració amb 4 furgons d’antidisturbis i al voltant de dues dotzenes d’agents, els quals es varen dedicar a interrogar, intimidar i identificar a molts dels/les assistents a l’acte. Les forces repressores de l’Estat, sota l’excusa de “no sois clientes de la empresa”, van prohibir l’entrada a alguns companys que volien informar als/les treballadors/es de la Jornada de Lluita que, des del BUA, s’estava lliurant durant el 30 de maig.

No obstant això, els/les companys/es concentrats/des van continuar repartint octavetes informatives, durant tota la concentració, a les persones que allà s’apropaven o que tenien intenció d’entrar a l’hipermercat, corejant consignes de solidaritat com ara: “Vaga, vaga, vaga general”, “Solidaritat, vaga Euskal Herria”, “Les treballadores no som mercaderia”, “Unió, acció, autogestió” o“Reforma laboral terrorisme patronal”. La concentració es va donar per finalitzada al voltant de les 20.30h.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

linia_croniques

1r DE MAIG. L’HORTA ANTICAPITALISTA

1rdeMaig

Aquest primer de maig unes 2.000 persones s’han manifestat pel matí a València amb el Bloc Unitari Anticapitalista (BUA), l’espai de treball conjunt de l’Esquerra Independentista de l’Horta -Endavant (OSAN), la COS, el SEPC, Arran i Alerta Solidària-, la Confederació Nacional del Treball (CNT) i altres col·lectius com la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat (CAS), la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Burjassot, la Plataforma d’Aturats de Montcada l’Ateneu Popular de Montcada i l’Assemblea del 15M d’Algirós.
El BUA ha començat la marxa seguint el mateix recorregut que han fet el sindicats majoritaris, però a l’alçada del carrer de les Barques ha abandonat la manifestació oficial per arribar a la plaça del Patriarca, on ha tingut lloc l’acte polític anticapitalista.

Una  companya, membre del BUA, ha sigut l’encarregada de llegir el manifest unitari del primer de maig, un text que, davant l’actual ofensiva del sistema capitalista (amb retallades i pèrdues de drets socials i laboral), apel·la a “la unitat d’acció de totes aquelles que rebutgem el pacte social, la pau social”.
El manifest també critica el model sindical que representen les centrals majoritàries i proclama la necessitat d’uns sindicats “que defensen l’acció organitzada de la classe treballadora en la salvaguarda dels seus interessos fins al nostre alliberament com a classe en tots els terrenys (econòmic, laboral, social, de gènere i identitari). Uns sindicats que realment lluiten per una societat sense classes i on el dret a decidir dels pobles estiga garantit”.
El text, acaba amb una crida “a tota la classe obrera i popular de la nostra comarca, l’Horta, amb l’objectiu d’iniciar totes les lluites possibles, de forma unitària, als carrers i als centres de treball. Una lluita per, no sols aturar la violència del capital, sinó per revertir-la”.

linia_croniques

Manifestació 23F

El Bloc Unitari Capitalista va fer una crida a participar a la manifestació del dissabte, 23 de febrer, a les 6 de la vesprada, des de les Torres de Serrans de València. En aquest post teniu la crònica de la manifestació. Feu clic ací.

linia_croniques

Jornades de Lluita Anticapitalista

Convocatòria.

Comunicat de premsa.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

4 de febrer. Primera jornada de lluita. CONTRA L’ATUR!

El passat dilluns dia 4 de Febrer el Bloc Unitari Anticapitalista encetà les jornades de lluita anticapitalista al barri de Torrefiel-Orriols, a l’oficina del Servef del carrer Felip Rinaldi al Barri de Torrefiel per dur a terme una acció reivindicativa i informativa. Feu clic ací.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

6 de febrer. Segona jornada de lluita. PER LA SANITAT!

Cartell concentr centre salut GENER 2013(1)

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

8 de febrer. Tercera jornada de lluita. CONTRA LA REPRESSIÓ!

Cartell_8F_Repressió

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

 15 de febrer. Manifestació Primavera Valenciana. CONTRA EL CAPITALISME, UNITAT POPULAR!

foto mani 15F-BUA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s