Qui som

El Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) és una plataforma d’organitzacions i col·lectius anticapitalistes de l’Horta.

Ara mateix, el BUA aplega diferents sensibilitats i ideologies, però tenim en comú la nostra lluita contra el sistema capitalista i els seus fonaments, contra la dictadura del capital, contra la democràcia burgesa, contra la manipulació dels mitjans de comunicació de masses, contra el patriarcat, contra la destrucció del territori, contra els estats opressors de classes socials i pobles.

Al BUA hi ha diferents sensibilitats i ideologies, però considerem que ara mateix  -més que mai- cal la unitat d’acció entre totes les organitzacions i col·lectius anticapitalistes, que lluiten una societat sense opressió ni explotació. I aquesta unitat cal construir-la dia a dia, caminant, lluitant. Amb la solidaritat, el respecte mutu i la generositat revolucionària.

 Qui en forma part?

Ara mateix en el BUA es troben representades les següents organitzacions: Arran, Ateneu de Montcada, Confederació Nacional del Treball (CNT), Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat (CAS-PV), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Endavant-OSAN, SEPCPlataforma d’Aturats de Montcada i Terra.

El BUA està obert a la participació d’altres col·lectius i organitzacions, així com també de persones a títol individual. De fet, voldríem que el BUA esdevinguera en l’espai de trobada de tota l’esquerra anticapitalista de la nostra comarca.

 Quan vam nàixer?

L’origen del BUA va tindre lloc la darrera vaga general del 14N del 2012, quan diversos col·lectius i organitzacions vam optar per la unitat d’acció, tant en els piquets com en les diferents manifestacions que es va dur a terme eixe dia.

Arran d’aquesta experiència, aquestes organitzacions vam decidir continuar amb l’experiència. Amb aquesta finalitat, durant el mes de febrer del 2013, vam organitzar unes jornades anticapitalistes, al llarg de les quals es van desenvolupar diferents accions i manifestacions en pobles i barris de la nostra comarca.

 Què ens uneix?

  • La nostra aposta per la lluita anticapitalista, amb l’objectiu d’enderrocar l’actual.
  • El nostre rebuig al reformisme, al pacte social i a la pau social.
  • La lluita al carrer i a tots els espais on coincidim.

 Com funcionem?

  • Assembleària i horitzontal: l’assemblea es reuneix periòdicament, i allí es debaten les diferents propostes aportades. Totes les organitzacions i col·lectius tenen la mateixa veu. La base de l’assemblearisme és el consens. No es vota.
  • Comissions: Per tal d’agilitar el funcionament, s’han creat comissions, que porten propostes a l’assemblea. De moment, les comissions que funcionen són: la d’organització i economia, la de difusió i premsa, i també la de materials.
  • Economia: Les aportacions econòmiques es realitzen quan hi ha necessitats concretes (cartells, octavetes, pancartes…) segons les possibilitats de les organitzacions, també d’una manera consensuada.

 Per saber que més sobre el Bloc Unitari Anticapitalista escolta la entrevista a Ràdio Klara 104.4 FM València a Josep Villarroya integrant del BUA:

http://www.ivoox.com/bloc-unitari-anticapitalista-josep-villarroya-bua-07-02-13_md_1774409_1.mp3″ Ir a descargar

Pots posar-te en contacte amb el BUA a través del nostre correu electrònic: buahorta@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s