[Comunicat] Campanya contra la liberalització dels horaris

CARTELL

El Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) durà a terme durant els mesos de novembre i desembre una campanya contra la liberalització dels horaris. Les darreres dècades hem vist com la classe treballadora ha anat perdent drets socials i laboral mentre una minoria s’enriquia. L’enèsim atac als nostres drets, en aquest cas, s’ha materialitzat en la liberalització dels horaris comercials, que  no respecten el dret al descans ni unes condicions dignes de treball en el sector del comerç.

Les empreses que més pressionen per liberalitzar els horaris són les que formen part de l’Asociacion Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED). Estem parlant de Carrefour, El Corte Inglés, IKEA, Leroy Merlin, C&A, Cortefiel, Alcampo, Inditext, Decathlon… Aquestes grans empreses i multinacionals promouen l’ampliació d’horaris i l’empitjorament de les nostres condicions laborals. Mentre augmenta la nostra misèria, ells continuen obtenint beneficis astronòmics. Privatitzen els beneficis, socialitzen les pèrdues i generen misèria.

Aquelles persones, empreses i institucions que defensen la liberalització de l’horari comercial fan servir alguns arguments que s’han demostrat que són falsos.

No augmenten el consum, sinó que es desplaça. De res no serveix augmentar els horaris comercials si no milloren les condicions econòmiques de les famílies.

No creen ocupació, sinó que han empitjorat l’eventualitat i la precarietat del treball.

No donen més llibertat al consumidor, sinó que redueixen l’oferta a una poques empreses, amb un mercat més homogeneïtzat.

– Es creen nous «drets» com a comprar un diumenge, enfront drets reals: el dret a un treball digne, el dret al descans, o el dret a la conciliació de la vida laboral i personal.

Contribueix a la feminització de la pobresa, ja que aquest és un sector on al voltant del 60% de les treballadores són dones, que són les que ixen més perjudicades.

– Es confon la voluntarietat amb la necessitat. En un sector amb baixos salaris i molts contractes a temps parcial, les empreses s’aprofiten de la necessitat i la por dels i les treballadores.

– Es lleva importància a eixes obertures a l’any amb l’argument que són dies interessants de venda (nadal, rebaixes…), però això acaba portant a cedir més obertures. A València, actualment,  hi ha ja la possibilitat de fer-ho els 365 dies de l’any.

– Amb l’excusa del turisme de compres, que no suposa ni el 4% de la despesa total, pretenen implantar un model que ens vol condemnar a ser un país de turisme i serveis, sense cap tipus d’economia productiva.

– Hi ha una relació directa entre el treball en festius i els riscos laborals.

Davant d’això, des del BUA apostem per: el dret al treball o a cobrar una renda social, el dret a descansar, el dret a conciliar la vida laboral i familiar. I per prendre mesures que haurien de reduir l’atur i millorar les nostres condicions de treball. Per tot això us convidem als piquets que organitzarem les properes setmanes als diferents centres comercials, així com a les accions que hi durem a terme.

Ara, més que mai, cal la unitat d’acció, i cal construir-la dia a dia, lluitant al carrer i als llocs de treball, amb la solidaritat, el respecte mutu i la generositat revolucionària.

Engantxina_06

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s